Het MPI-verhaal

1979 - 1985

Reinier Teunissen groeide op in Hamont-Achel. Hij werkte van zijn 12 tot 16 jaar bij Putboringen Vanduffel om zijn kostelijke hobby fietscross te financieren. Voor iedere put die werd geboord, was steeds een pomp nodig.
‘Waarom zou ik niet zelf die pompen verkopen en installeren?’, dacht de jonge Reinier.

1985 - 1995

Reinier begon op zijn 16de al met pompen verkopen, installeren en repareren. Van een eerste winkelpand achter zijn ouderlijk huis tot het in dienst nemen van zijn eerste werknemer toen hij 21 was. 5 jaar later kon hij al zijn tweede vestiging openen in Hasselt.

1998

Een doorslaggevende mijlpaal voor Reinier was toen hij Aqua Mooris in Retie overnam. Exact 10 jaar na zijn officiële start. Een landbouwgerichte B2B-onderneming die reeds veel naambekendheid in België had vergaard. Om die reden is de naam ‘Mooris’ behouden gebleven en werd MPI (Mooris Pumps & Irrigation) geboren. Vanaf dan was Reinier ook actief als watertechnische groothandel voor pompen, drukleidingsystemen & beregening.

2015

Om distributie van A-merkpompen in de Benelux te garanderen, lanceerde Reinier een samenwerkingsplan met Leo China en gingen ze een joint venture met elkaar aan. Sindsdien staat Reinier mede aan het hoofd van Leo Pumps Europe in België.

2019

Directe concurrent met identieke activiteiten, Aubia, wordt overgekocht door MPI. De overname lag in de lijn der verwachtingen met vele synergiën die tot gezamenlijk succes leidden, enkel nu ook met een sterke afzet op de Waalse en Franse markt. De firma’s blijven onafhankelijk van elkaar functioneren, maar MPI kon zich vanaf dan marktleider noemen.

2020

Begin 2020 werd het magazijn van de vestiging in Arendonk te klein om hun voorraad te beheren. Hierdoor zijn ze naar een driemaal grotere vestiging aan de overzijde van de straat verhuisd. Hier kunnen ze hun groeistrategie met voldoende ruimte verdere vorm kunnen geven.

Hulp nodig bij uw bestelling?